Wij hebben twee geweldige escape rooms tot je beschikking. De Bunker ademt de sfeer van de Tweede Wereld Oorlog en een mysterieuze Gentlemen’s Room. Daarnaast bieden wij nog een uniek escape game in het bos; Escape the Forest. Dé outdoor variant op de escape room!

Lees hieronder meer over onze Escape Rooms en Escape the Forest en boek jouw favoriet (of probeer ze alle drie!)

Escape room De Bunker

De Bunker ademt de sfeer van de Tweede Wereldoorlog. De woorden en instructies op de wanden zijn in het Duits, er is een authentiek overdrukventiel aanwezig en ook een echte Duitse officierskist is deel van de inrichting van de kamer. Jullie staan nog maar net binnen in deze spannende ruimte of de telefoon gaat. ‘Kijk in de kast’, vertelt een duistere stem. Is dit de manier waarop de hints binnen komen? En lukt het jullie de hints en raadsels te ontcijferen terwijl het geluid van vallende bommen door de ruimte dreunt?

escape room de bunker

Gentlemen’s Escape Room

We wanen ons in 1841. Thomas Ainsworth is de succesvolle directeur van het plaatselijke agentschap van de Nederlandsche Handel-Maatschappij (NHM), met een eigen textielweverij aan de oevers van de Regge. Hij is 45 en in de bloei van zijn leven. Totdat hij, op 13 februari 1841, dood wordt aangetroffen in de gentlemen’s room van Havezate Eversberg, de plek waar hij woont en zijn kantoor heeft….

gentlemansroom

Wat is er gebeurd met de man die de afgelopen decennia bezig is geweest de textielindustrie in Twente van de grond te krijgen? Is het toeval dat Thomas die maand bijna slachtoffer werd van meerdere ongelukken? Wat is de rol van de NHM? En waarom duikt de naam van Douwes Dekker, de schrijver van het beroemde boek ‘Max Havelaar, de koffie-veiling der Nederlandsche Handel-Maatschappij’ op in dit verhaal?

Escape the Forest

ESCAPE THE FOREST!! Een outdoor variant op de escape room! Escape the forest is een escape game in het bos, met vier uitdagende opdrachten. Jullie starten vastgeketend aan een boom midden in het bos. Vier opdrachten die achtereenvolgens moeten worden uitgevoerd, met 15 minuten de tijd per opdracht. Lukt het niet binnen de tijd? Dan vertrekken jullie helaas zonder punten naar de volgende opdracht. Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren én bij het eindspel een scherpe tijd neer te zetten. Lukt het jullie om het record te breken?

Teambuilding & Samenwerken

Bij beide escape rooms heb je slechts één uur om je te bevrijden. Samenwerken, overleggen en kennis delen is dus essentieel om de codes te kraken. Dat maakt de escape room een ideale optie voor teambuilding!

Escape Room voor grote groepen

Escape Room Overijssel is geschikt voor minimaal 3 personen en maximaal 8 personen. Wil je graag met meer dan 8 personen komen dan kun je de Escape Room in 2 of meerdere teams spelen.

Het andere team kan lekker aan de bar een drankje drinken! Ben je toe aan een sportieve uitdaging en wil je niet aan de bar wachten? Dan hebben we andere leuke activiteiten zoals, kanovarensuppen, vlotbouwen, indoor klimwand en nog meer leuke activiteiten die je goed kan combineren met de Escape Room. Een lekker hapje eten na afloop of tussendoor is natuurlijk altijd een optie.

Escaperoom Overijssel is een onderdeel van De Wilgenweard. De Wilgenweard biedt nog veel meer: uitdagende uitjesfeestenzakelijke arrangementen en trainingskampen op een unieke locatie. De Wilgenweard heeft een uitgebreide keuken voor eten of drinken.