De deur valt in het slot… Gespannen kijken de collega’s elkaar aan, waar moeten we beginnen?? De opdracht is duidelijk: we hebben max. 60 minuten de tijd om ons uit deze kamer te puzzelen… En bedrijfstrainer Tom kijkt vanuit de regiekamer hoe we samenwerken.
“Mmm, we kunnen geen kant op” denkt Joyce, die niet graag in de belangstelling staat. “Ik ga maar vast een beetje zoeken.”
De anderen overleggen met elkaar terwijl Joyce morrelt aan sloten en laatjes..

Een escape room als originele teambuildingsopdracht, dat verwacht je niet. Bij teambuilding staat samenwerking centraal. Wanneer er in de escape room zo is ingericht dat er écht samengewerkt is dit een heel geschikt onderdeel van een bedrijfstraining of teambuildingsopdracht.

 

Escape Room Overijssel: De Bunker

Escape room Overijssel is onderdeel van De Wilgenweard. Door deze nauwe samenwerking weten we precies hoe we een escape room kunnen integreren in een teambuildingsprogramma. Escape room Overijssel ontving al ruim 5000 groepen in de eerste escape room: een bunker die de sfeer van de Tweede Wereldoorlog ademt. De woorden en instructies op de wanden zijn in het Duits, er is een authentiek overdrukventiel aanwezig en ook een echte Duitse officierskist is deel van de inrichting van de kamer. Je staat nog maar net binnen in deze spannende ruimte of de telefoon gaat. ‘Kijk in de kast’, vertelt een duistere stem. Is dit de manier waarop de hints binnen komen? En lukt het jullie de hints en raadsels te ontcijferen terwijl het geluid van vallende bommen door de ruimte dreunt?

wi-845

De Gentlemen’s Room

Vanaf juni 2016 is er een tweede escape room: de Gentlemen’s Room. Hier binnen waan je je in 1841. Thomas Ainsworth is de succesvolle directeur van het plaatselijke agentschap van de Nederlandsche Handel-Maatschappij (NHM), met een eigen textielweverij aan de oevers van de Regge. Hij is 45 en in de bloei van zijn leven. Totdat hij, op 13 februari 1841, dood wordt aangetroffen in de gentlemen’s room van Havezate Eversberg, de plek waar hij woont en zijn kantoor heeft…. Wat is er gebeurd met de man die de afgelopen decennia bezig is geweest de textielindustrie in Twente van de grond te krijgen? Is het toeval dat Thomas die maand bijna slachtoffer werd van meerdere ongelukken? Wat is de rol van de NHM? En waarom duikt de naam van Douwes Dekker, de schrijver van het beroemde boek ‘Max Havelaar, de koffie-veiling der Nederlandsche Handel-Maatschappij’ op in dit verhaal?

gentlemansroom

Voor Wie?

Beide escape rooms zijn geschikt voor groepen tussen de 3 en 8 personen. Grotere groep voor je teambuilding? Geen probleem! Een deel van de groep gaat de escape room in en de overgebleven collega’s kiezen voor andere activiteiten die perfect passen in een teambuildingsprogramma. Zoals een gps-tocht met teambuildingsopdrachten, of  samenwerkingopdrachten. Neem contact met ons op, zodat we samen met jullie kunnen nadenken over een programma op maat.

Teambuilding Met Overnachting

De escape rooms van De Wilgenweard worden ook regelmatig ’s avonds geboekt. Met collega’s werken aan samenwerking en vertrouwen in de escape room en daarna tijd voor ontspanning door een drankje aan de bar. Overnachten na een teambuildingsprogramma is bij ons mogelijk. Door je teambuilding te spreiden over twee dagen ontstaat er meer ruimte voor diverse teambuildingsopdrachten of sportieve activiteiten, maar ook voor goede gesprekken en lekker eten en drinken!

Bedrijfstrainer.nl is een gespecialiseerd onderdeel van De Wilgenweard in Nijverdal. Neem contact op met één van ons voor meer informatie.