Bij teambuilding staat samenwerking centraal. Dat kan door een training of door samenwerkingsopdrachten. Maar origineler is het om eens een spannende escape room toe te voegen aan het programma! Jij en je collega’s worden opgesloten in een donkere Bunker of een mysterieuze Gentlemen’s Room. Het enige wat jullie hebben meegekregen zijn een paar aanwijzingen. En maximaal één uur de tijd om opdrachten uit te voeren en de deur te openen….

Escape room Overijssel: De Bunker

Escape room Overijssel ontving al ruim 900 groepen in haar eerste escape room: een bunker die de sfeer van de Tweede Wereldoorlog ademt. De woorden en instructies op de wanden zijn in het Duits, er is een authentiek overdrukventiel aanwezig en ook een echte Duitse officierskist is deel van de inrichting van de kamer. Je staat nog maar net binnen in deze spannende ruimte of de telefoon gaat. ‘Kijk in de kast’, vertelt een duistere stem. Is dit de manier waarop de hints binnen komen? En lukt het jullie de hints en raadsels te ontcijferen terwijl het geluid van vallende bommen door de ruimte dreunt?

wi-845

De Gentlemen’s Room

Vanaf 16 mei 2016 is er een tweede escape room: de Gentlemen’s Room. Hier binnen waan je je in 1841. Thomas Ainsworth is de succesvolle directeur van het plaatselijke agentschap van de Nederlandsche Handel-Maatschappij (NHM), met een eigen textielweverij aan de oevers van de Regge. Hij is 45 en in de bloei van zijn leven. Totdat hij, op 13 februari 1841, dood wordt aangetroffen in de gentlemen’s room van Havezate Eversberg, de plek waar hij woont en zijn kantoor heeft…. Wat is er gebeurd met de man die de afgelopen decennia bezig is geweest de textielindustrie in Twente van de grond te krijgen? Is het toeval dat Thomas die maand bijna slachtoffer werd van meerdere ongelukken? Wat is de rol van de NHM? En waarom duikt de naam van Douwes Dekker, de schrijver van het beroemde boek ‘Max Havelaar, de koffie-veiling der Nederlandsche Handel-Maatschappij’ op in dit verhaal?

gentlemansroom

Voor wie?

Beide escape rooms zijn geschikt voor groepen tussen de 3 en 8 personen. Grotere groep voor je teambuilding? Geen probleem! Een deel van de groep gaat de escape room in en de overgebleven collega’s kiezen voor andere activiteiten die perfect passen in een teambuildingsprogramma. Zoals een gps-tocht met teambuildingsopdrachten, het teambuildingspad of samenwerkingopdrachten.

Teambuilding met overnachting

De escape rooms van De Wilgenweard worden ook regelmatig ’s avonds geboekt. Met collega’s werken aan samenwerking en vertrouwen in de escape room en daarna tijd voor ontspanning door een drankje aan de bar. Overnachten na een teambuildingsprogramma is bij ons mogelijk. Door je teambuilding te spreiden over twee dagen ontstaat er meer ruimte voor diverse teambuildingsopdrachten of sportieve activiteiten, maar ook voor goede gesprekken en lekker eten en drinken!

Neem contact op met één van ons voor meer informatie of reserveer hier jouw favoriete escape room.